A janë ekranet e qelqit LED transparente në treg me të vërtetë plotësisht transparente?

Gjate viteve, aplikimi i Ekrane transparente LED në fushën e skenografisë është përhapur gjithnjë e më shumë. Nga skenat e programeve televizive deri te koncertet e ndryshme, dhe më pas në 2023 Koncerti i Vitit të Ri, Ekranet transparente LED prej xhami janë përdorur plotësisht nga dizajnerët modernë për shkak të karakteristikave të tyre të transparencës, pa pengesa, dhe përdorim fleksibël. Jashtë skenës, Ekranet transparente LED prej xhami po hyjnë gradualisht në tregun e ekraneve të nivelit të lartë, dhe kanë depërtuar në reklamat e jashtme, ekspozita, shfaqni dritaret dhe fushat e tjera të shfaqjes me një shpejtësi të konsiderueshme. Kështu që, ne kemi analizuar më parë zhvillimin e ekraneve transparente LED të xhamit në reklamat e jashtme, dhe në fushën e ekspozimit komercial, ekranet transparente LED prej xhami mund të kapin territorin e tyre?

ekrane transparente led
Në fakt, Ekranet transparente LED prej xhami nuk janë plotësisht transparente. Ato kryesisht përmirësojnë transparencën e ekraneve të ekranit LED përmes disa teknologjive, duke i bërë ato më transparente. Në ditët e sotme, Lloji më i zakonshëm është ekranet transparente LED të murit me perde xhami, të cilat janë instaluar brenda murit të perdes së xhamit. Në shumë ndërtesa të larta, qendrat tregtare, dhe vende të tjera, Ekranet transparente LED nuk mund të shihen jashtë murit të perdes së xhamit. Është njësoj si i pa instaluar, por kur ekrani i ekranit ndizet, mund të shihet një pamje e qartë dhe e bukur. Dhe kjo nuk do të ndikojë në ndriçimin dhe ajrimin brenda këtyre ndërtesave të larta dhe qendrave tregtare. Kjo është ajo që realiteti e quan një ekran transparent LED xhami.

Ekrani transparent LED prej xhami është një koncept i ri i ekranit LED i propozuar për herë të parë në 2014, emërtuar për ta dalluar atë nga ekranet tradicionale të ekranit LED, ekranet me shirita të lehta, dhe ekrane xhami. Në vetëm pak vite, koncepti i “ekranet e ekranit LED transparent” është promovuar gjerësisht, dhe shumë produkte në industri, duke përfshirë ekranet e xhamit, ekranet me shirita të lehta, ekranet e grilës, ekranet e perdeve, rrjete, strip ekranet, etj., kanë filluar të emërtohen edhe me emrin e tyre, duke shkaktuar një valë të “ekranet e ekranit LED transparent”.
Ekran transparent LED prej xhami, siç sugjeron emri, karakterizohet nga transparenca. Performanca objektive e ekraneve tradicionale, të tilla si të qenit i errët ndaj dritës dhe ajrit, ka shkaktuar shumë probleme si trupi i rëndë i ekranit, shpërndarje e dobët e nxehtësisë, strukturë e tepërt, konsumi i lartë i energjisë, dhe pamje e papritur, duke krijuar kështu “ekranet e ekranit LED transparent”.