Архива на ознаки: доведе расте светлосен бран

Познавање на LED светилка за растенија за раст на цвеќе и зеленчук

Популаризација на знаењето за LED светилки за растенија: 1. Ефектот на различните бранови должини на светлината врз фотосинтезата на растението е различен. Брановата должина на светлината потребна за фотосинтезата на растенијата е околу 400-700nm. 400-500нм (сина) светло и 610-720nm (црвено) светлината најмногу придонесе за фотосинтезата. 2. Сина (470 нм) и црвено (630 нм) LEDs can just provide the light […]