Category Archives: индустриски новости

За да се подобрат перформансите на проѕирните LED екрани, потребно е правилно одржување

транспарентни LED видео ѕидови (2)

Значи, кои се главните дневни задачи за одржување на LED екраните? Кои се мерките на претпазливост при одржување и одржување? Ајде да погледнеме неколку совети за одржување обезбедени од професионалци. Tutorial on Daily Cleaning Steps for Transparent LED Display Screen Firstly, потребно е да размислите за купување поквалитетни комплети за чистење. The general cost […]

Што е LED екран со мал чекор и кои се неговите предности во споредба со обичниот екран

транспарентни LED видео ѕидови (1)

Во внатрешните средини обично се користат LED екрани со мал чекор, и се комбинирани со обичните LCD екрани DLP спојувањето и другите производи имаат слични својства, и двете се користат за терминали за прикажување на голем екран. Сепак, LED екраните со мал чекор имаат подолг животен век и подобри перформанси за прикажување од овие два типа. Строго кажано, small pitch display […]

Предностите и недостатоците на проѕирните LED екрани

транспарентни LED видео ѕидови (5)

Транспарентните LED екрани добиваат се поголемо внимание од различни индустрии поради нивните транспарентни функции за прикажување и уникатните области на примена. Како популарен комерцијален уред за прикажување, тие можат да претстават кул и шарени ефекти на сликата, правејќи ги сликите на производот светли и светли. Блескавите бои на корисниците им носат одлично визуелно искуство. Затоа, more and more people […]

Која е соодветната вредност P за внатрешните проѕирни LED екрани?

транспарентни LED видео ѕидови (4)

Транспарентни LED екрани, како популарна медиумска алатка, се повеќе ги фаворизираат голем број корисници. Транспарентните LED екрани објавуваат различни информации во реално време, синхроно, и тоа јасно во форма на графика, анимација, и видео. Не само што може да се користи во затворени средини, but it can also be used in outdoor […]

Водич за проѕирен екран со ЛЕД: Брзо разберете што е LED транспарентен екран?

транспарентни LED видео ѕидови (3)

LED транспарентен екран, познат и како проѕирен LED дисплеј екран, како што сугерира името, “транспарентност” е нејзината најголема карактеристика. За разлика од традиционалните екрани, има значајни карактеристики како што се висока транспарентност и ултра тенка тежина. Објективните фактори на изведба на традиционалните екрани, како што е недостатокот на светлина и пренос на воздух, have caused many problems such as excessive […]

На 9 мерки на претпазливост за инсталирање на проѕирни LED екрани.

проѕирни led ѕидови

Во медиумската индустрија се повеќе се користат LED екраните. Иако LED дисплеите можат да донесат одредени подобрувања на имиџот на градот, рекламните форми се исто така флексибилни и разновидни. Сепак, корисниците треба да обрнат внимание на некои мерки на претпазливост при инсталирањето на LED екраните со цел да се обезбеди нормално функционирање на опремата. […]

Како да се одржи стабилната работа на проѕирните екрани?

јасни LED дисплеи

Со развојот на технологијата, проѕирните екрани се широко користени во различни области, some of which are also used to play commercial advertisements and event rentals, со цел да се обезбеди непречено функционирање на огласите и непречено одвивање на приредбите и другите активности. It is also necessary for us to maintain a […]

Дали стаклените LED проѕирни екрани на пазарот се навистина целосно транспарентни?

LED транспарентни екрани

Преку годините, the application of LED transparent screens in the field of stage design has become increasingly widespread. Од ТВ програмски сцени до разни концерти, а потоа на 2023 Предновогодишен концерт, стаклените LED транспарентни екрани се целосно искористени од современите дизајнери поради нивните карактеристики на транспарентност, непречено, and flexible […]

Како да изберете надворешен целосно обоен LED транспарентен екран?

надворешни LED дисплеи

Целосно обоени LED транспарентни екрани станаа незаменлив дел од носачите на надворешно рекламирање, широко користен во рекламирањето, промоција на сообраќајни информации, културна дисеминација, и така натаму. Особено во трговските центри и густо населените области на градовите, Надворешните целосно обоени LED транспарентни дисплеи се сеприсутни. The application of LED transparent displays outdoors requires different trade-offs based […]

Четирите важни параметри на LED екранот

лед стаклен дисплеј

Правилно водење на корисниците да ги разберат индикаторите за изведба на LED екраните и стандардизирање на целиот пазар на LED екрани е токму поради континуираната технолошка иновација на овие претпријатија што LED екраните брзо се развиваат.. Значи, кои се важните параметри на LED екраните оваа година? Here we will explain the […]